Potrzebujemy (2 porcje):
- ok 10-12 łyżek płatów owsianych (jęczmienne się też sprawdzają)
- 2 szklanki mleka (szklanka mleczka kokosowego i szklanka zwykłego)
- łyżeczka miodu
- 2 łyżeczki ciemnego kakao
- banan
- cynamon
Płatki gotujemy na mleku około 15 minut. Gdy już będzie widać, że płatki wchłonęły prawie cały płyn, dodajemy miód. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do owsianki. Doprawiamy szczyptą cynamonu.
Podajemy najlepiej ciepłą, udekorowaną dowolnymi owocami. Na zimno smakuje równie dobrze!
Kakao można zastąpić połową tabliczki gorzkiej czekolady.
SMACZNEGO! :)
Uwielbiam owsianki o takiej konsystencji :) Mniam!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/